Optimaal genieten van jouw bloemen 


Je hebt zojuist bloemen gekregen of zelf gekocht en wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten! Door je bloemen goed te verzorgen, verleng je de houdbaarheid. Wij geven je graag wat tips.


1. Verwijder zo snel mogelijk de verpakking

Laat je bloemen ademen! En vergeet niet het elastiekje ook door te knippen. Wanneer de bloemen voor een langere tijd dicht op elkaar zitten, vergroot dit de kans op schimmelgroei aan de stelen. 


2. Kies het juiste formaat vaas voor je bloemen 

Bloemen ademen graag. Geef je bloemen de ruimte! Een vaas met een te nauwe opening zorgt ervoor dat jouw bloemenstelen sneller zullen schimmelen. 


3. Zorg dat je vaas schoon is 

Bloemen houde niet van vuile vazen. Zorg ervoor dat jouw vaas schoon is en dat eventuele zeepresten goed verwijderd zijn. 

Wil je optimaal van je bloemen genieten? Maak dan de vaas om de dag even schoon. 


4. Voeg schoon water en voeding toe 

Aan boeketten zitten veelal zakjes voeding. Wanneer we deze niet toevoegen, is dat omdat er specifieke bloemen in het boeket verwerkt zijn die dit liever niet drinken. 

Onze 'geheime' truc is een druppeltje bleek in het water. Dit desinfecteert je vaas en voorkomt schimmelgroei, troebel water en vieze geurtjes. 


5. Snijd je stelen opnieuw aan

Door de stelen opnieuw af te snijden en meteen in water te zetten kan de plant optimaal water en voeding opnemen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je bloemen sneller zullen verwelken. Zorg ervoor dat er geen blad in het water komt te staan. 


6. Kies de juiste plek 

Hoe koeler, hoe langer de bloemen goed blijven. Dit kun je vergelijken met groente wat je in de koelkast bewaard. Als het kan, zet je bloemen dan savonds op een koele plek. 

Ook staan bloemen niet graag in direct zonlicht. Wanneer de zon rechtstreeks op jouw bloemen schijnt, zul je zien dat de bloemen heel snel open schieten, maar ook sneller verwelken. 

Vermijd fruit in de buurt van je bloemen. Zeker bananen en citrus vruchten scheiden een stofje af waardoor jouw bloemen sneller 'rijpen'. 


7. Onderhoud je boeket

Haal verwelkte bloemen er zo snel mogelijk uit. Ververs het water. 


Met deze tips verleng je aanzienlijk de levensduur van jouw bloemen. Wij geven een 7 dagen vers garantie, de rest is mooi meegenomen ;)